10 lezeressen testten het Vinoperfect serum van Caudalie

caudalie_testing.jpg

nieuws

Miljoenen vrouwen hebben last van bruine vlekjes in het gelaat. Dat kunnen vlekjes zijn die ontstaan zijn na blootstelling aan de zon, veroorzaakt werden door littekens na acné, hormonale vlekken, een zwangerschapsmasker of ouderdomsvlekken. Bij Caudalie vinden ze dat iedereen recht heeft op een stralende huid, dus ontwikkelden ze het Vinoperfect serum dat alle soorten bruine vlekken helpt voorkomen of doet vervagen, bij elk huidtype.

Maar werkt dat nu echt, zo’n serum dat de nummer 1 tegen vlekken is in België, verkrijgbaar in de apotheek (*)? Wij namen de proef op de som en vroegen 10 van onze lezeressen om het Vinoperfect serum een maand lang te testen. Hun ervaringen lees je hier.

Lees ook: Wat kan je doen tegen de verschillende soorten vlekjes op je gelaat?

Tanja, 46 jaar 
Alvast goede punten voor gebruiksgemak: het pipetje is zeer handig en hygiënisch om het serum aan te brengen en het serum heeft een zeer aangename textuur die gemakkelijk uitsmeert. Het heerlijk geurende serum trekt meteen in in de huid, zodat ik mijn dagcrème er direct over kon aanbrengen. Mijn huid is egaler van tint en het aantal kleine vlekjes is verminderd.

Sophie, 42 jaar 
Ik gebruik het Vinoperfect serum al een tijdje, dus ik merkte direct op dat het flesje ondertussen vernieuwd is. Ik ben nog steeds heel tevreden over dit product en zou het iedereen willen aanbevelen. Ik heb zelf last van pigmentvlekjes en dit serum zorgt wel voor vermindering. Ik gebruik het serum nu al meer dan een jaar en zie echt een verschil! Van de dagcrème van hetzelfde gamma ben ik even grote fan. Ik heb een hele gevoelige huid, snel last van allergische reacties en droge vlekjes. Met deze producten heb ik daar geen last van. Mijn dochter, die veel last heeft van acne gebruikt het serum trouwens ook, en is even tevreden. 

caudalie_vinoperfect 2.jpg
Chantal, 46 jaar
Ik heb altijd al een huid gehad die snel sproeten en moedervlekken vertoont. Sinds ik de 40 gepasseerd ben, is het er uiteraard niet beter op geworden: nu komen er nog eens ouderdomsvlekjes bij. Ik was dus razend enthousiast om het Vinoperfect serum te testen. Ik spendeer meestal niet veel tijd in de badkamer: mijn beauty routine beperkt zich tot het essentiële. De test heeft me doen inzien dat een serum ’s ochtends en ’s avonds echt wel meerwaarde heeft. Ik voelde en zag al vrij snel een verandering in m’n huid: die werd egaler en ook veel beter gevoed. Een groot voordeel van dit serum is dat het dankzij haar lichte textuur ontzettend snel en goed indringt, dit in schril contrast met vele andere verzorgingsproducten die eerder een filter leggen op je huid.

Beatrijs, 44 jaar
De geur van het product is zeer aangenaam maar tegelijk ook subtiel. Het flesje met pipet vind ik zeer gemakkelijk in het gebruik. Het serum smeert vlot uit en wordt snel geabsorbeerd door de huid. Het geeft een lichtglanzende maar nog neutraal effect op de huid. In de lente nemen vlekjes door de zon normaal duidelijk toe in mijn gezicht. Maar dit jaar was het effect van het bruinen meer egaal door het gebruik van Vinoperfect. Het doel van het product wordt dus bereikt.

Annelies, 47 jaar
Het Vinoperfect serum heeft een subtiele en toch neutrale geur en een heel aangename, makkelijk smeerbare textuur die snel indringt in de huid. Aangezien ik allergisch ben aan ricinusolie (wat in quasi alle schoonheidsproducten voorkomt, ook die uit de apotheek) had ik schrik voor een allergische reactie, maar die kwam er gelukkig niet: mijn huid prikte niet, werd niet rood na gebruik en ik kreeg geen eczema rond de ogen. Mijn huid ziet er na een maand gebruik mooi gehydrateerd en iets egaler uit. De vlekjes naast en onder mijn ogen zijn niet verdwenen, maar vallen net iets minder op. Ik ga ervan uit dat het effect nog duidelijker zou zijn moest ik het serum langer gebruiken. Ik heb ondertussen ook de nachtcrème van hetzelfde gamma gekocht en ben er ook zeer tevreden van.

caudalie_vinoperfect.jpg
Sandra, 45 jaar
Of ik eens een serum voor een stralende look en minder pigmentvlekken wilde testen? Natuurlijk. Al moet ik toegeven dat ik toch wat sceptisch was. Het deed me denken aan de crème tegen vermoeide ogen die ik enkele jaren geleden uitprobeerde. Tegen de vermoeidheid van een gezin met drie kinderen bleek alvast geen enkele crème bestand…Toch startte ik vol enthousiasme aan mijn probeerperiode. ’s Morgens en ’s avonds smeren vlak voor de dag- en nachtcrème, meer instructies stonden er niet. Dat moet zelfs mij lukken. Het eerste gebruik is alvast super aangenaam. Voor mij is de geur van dergelijke producten vaak een showstopper. De geur van het Caudalie Vinoperfect Serum is fijn: niet te intens, juist perfect. De textuur is ook goed, het product smeert aangenaam. Ik twijfel wat over de hoeveelheid en hoe het aanbrengen. Misschien hadden er toch wat meer instructies op de verpakking moeten staan? Na twee weken is er nog geen echte verandering merkbaar, mijn pigmentvlekjes zien er nog hetzelfde uit. Maar het product is aangenaam en het ritueel makkelijk en snel. Dus geen probleem om vol te houden... Een kleine week later stelde ik wel verbetering vast. Was dit die ‘stralend teint' die ze bedoelen? In elk geval 'een mooie zomergloed'. Al weet ik niet zeker of die van het serum komt of omdat ik ’sunkissed’ ben van de eerste zonnestralen tijdens het joggen. 

Annemie, 45 jaar
Mijn badkamerkastje heeft al vele merken en producten mogen huisvesten. Een voor een maakten ze mooie beloftes, maar weinigen wisten die ook waar te maken. Of het nu ging om dure merken die ik me door de apotheker had laten aanpraten, of de goedkopere versie die ik zelf bij de drogist was gaan uitkiezen: mijn favoriete merk van verzorgingsproducten was ik nog niet tegengekomen. Totdat ik via een vriendin Caudalie leerde kennen. Ik haalde de verzorgende dagcrème in huis en was onmiddellijk verkocht. Ondertussen staat mijn kastje vol met Caudalie producten, maar het Vinoperfect serum had ik tot een maand geleden nog niet geprobeerd. Ik begon aan de testperiode met hoge verwachtingen, die al snel ingelost werden. Waar ik andere serums vaak vergat te smeren omdat ze als een ‘verplicht nummertje’ aanvoelden, was ik dit keer echt teleurgesteld toen het flesje op was. Eigenlijk interesseerde het me zelfs weinig of het serum effect had: het smeren alleen was al een weldaad op zich. Toch ben ik blij dat ik ondertussen wel duidelijke veranderingen merk: mijn huid straalt, hoe raar dat ook mag klinken. Ook heb ik beduidend minder last van acné. Ik ben al een nieuw flesje gaan kopen!

Sofie, 43 jaar
Ik heb een goede ervaring met het vinoperfect serum. Het heeft een aangename, beetje melkachtige textuur, dringt snel in de huid en laat een mooie glow achter. Mijn huid voelde de hele dag fris, soepel en gehydrateerd aan. Ook de geur is zeer lekker. Het flesje met pipet is makkelijk in gebruik en de verpakking is strak en simpel, iets wat me zelf wel aanspreekt. Less is more. Al bij al, een heel aangenaam product van Caudalie en ik zou het zeker aanbevelen als je op zoek bent naar hydratatie en glans.

Kelly, 45 jaar
Het Vinoperfect serum heeft een bijzonder aangename textuur en geur. Het wordt ook goed opgenomen door de huid. Mijn gelaat voelt fris en verzorgd aan na gebruik. Ik heb echter na consequent gebruik geen verbetering van de pigmentvlekken gemerkt. Wellicht is een maand te kort om echte verschillen waar te nemen.

Anthonia, 64 jaar
Ik gebruik al jaren een serum van een ander merk en was uiteraard wel benieuwd naar de resultaten van het Vinoperfect serum. Vrij snel ondervond ik een lichte glans op m’n gelaat. Het voelde zeker niet aan als een verplichting om ’s ochtends en ’s avonds het serum aan te brengen. De geur is bijzonder aangenaam, alsook de textuur: alles dringt heel snel door in de huid waardoor de dagcrème quasi direct kan worden aangebracht. Hoewel ik enthousiast getest heb, denk ik dat een maand niet lang genoeg is om echt grote verschillen te kunnen vaststellen.  

(*) IQVIA – PharmaOne – markt van depigmenterende producten (klasse 82B4) in apotheken en parafarmacieën in België – variabel jaartotaal december 2020 – in waarde.

auteur: Annemie Vandeweerdt, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: september 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram