Gaat je speeksel lijken op dat van je partner als jullie vaak tongzoenen?

Laatst bijgewerkt: oktober 2018
123-koppel-kussen-10-18.png

video

Eindelijk eens een college over zoenen! En wel over de vraag hoeveel bacteriën je eigenlijk uitwisselt bij zo'n lekkere tongzoen. In dit college wordt er onder niet-toeziend-oog van microbioloog Remco Kort een tongzoen uitgewisseld, waarna hij uitlegt of het speeksel van twee mensen die tongzoenen meer op elkaar gaat lijken of niet.

Prof.dr. Remco Kort is groot fan van de bacterie en andere soorten micro-organismen. Ze zijn namelijk onmisbaar: ze maken de yoghurt die je ’s ochtends eet en de antibioticumkuur die je slikt. Ook ons lichaam kan niet zonder ze, we dragen wel honderd miljard micro-organismen met ons mee. En die wisselen we ook nog eens vrolijk met elkaar uit, bijvoorbeeld als we tongzoenen. Ben je benieuwd of jouw speeksel dan ook gaat lijken op dat van jouw partner als je veel zoent? Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram