Meer verkoudheden kinderen in crêche heeft ook voordelen

nieuws Kinderen in een kinderdagverblijf ontwikkelen een betere immuniteit tegen virussen die verkoudheden veroorzaken dan kinderen thuis.
Volgens een Amerikaanse studie hebben kinderen in een kinderdagverblijf voor de leeftijd van twee jaar gemiddeld twee keer meer verkoudheden dan kinderen die thuis worden verzorgd. Maar vanaf de leeftijd van 6 tot 11 jaar hebben deze kinderen veel minder verkoudheden dan kinderen die thuis verbleven. Vanaf de leeftijd van 13 jaar verdween het voordeel en hadden beide groepen even vaak een verkoudheid.
Volgens de onderzoekers kunnen de resultaten van dit onderzoek helpen om eventuele schuldgevoelens te voorkomen bij buitenhuiswerkende ouders die hun kinderen naar een kinderdagverblijf brengen. Hun kinderen hebben op jongere leeftijd weliswaar meer verkoudheden, maar daardoor bouwen ze een immuniteit op die maakt dat ze in de lagere school minder verkoudheden hebben en dus ook minder schooldagen moeten missen.

Bron: Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine, februari 2002


Laatst bijgewerkt: maart 2003

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram