Mysterieuze toename van autisme schokt medische wereld

nieuws Het aantal kinderen in Californië dat lijdt aan autisme is in vier jaar tijd verdubbeld, zo blijkt uit een door de Sunday Telegraph gepubliceerde studie. En niemand weet welke factoren verantwoordelijk zijn voor die dramatische toename.
De cijfers die werden vrijgegeven door de gezondheidsdiensten in Californië hebben tot ver buiten die Amerikaanse deelstaat onrust gewekt, omdat autisme, een aandoening waarbij de patient grote moeite heeft met sociale contacten en communicatie, tot nu toe beschouwd als een vrij zeldzame ziekte -de nieuwe Californische cijfers brengen de kwaal op hetzelfde niveau als kinderkanker- en omdat de aandoening kinderen op steeds jongere leeftijd blijkt te treffen.
Maar vooral het feit dat er geen enkele reden is gevonden voor het feit dat het aantal autistische kinderen zo snel toeneemt, wekt grote onrust binnen de medische gemeenschap.

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram