Chondroitine helpt bij artrose van de handen

nieuws Chondroitine is een voedingssupplement dat bereid wordt uit kraakbeen van runderen of schelpdieren. Recente onderzoeksresultaten hebben aangetoond dat het helpt tegen vooral de pijn bij artrose van de knie. Dat chondroitine het kraakbeenverlies zou vertragen, kon tot nu toe niet aangetoond worden.

Een nieuwe studie aan de universiteit van Genève in Zwitserland (gepubliceerd in het vakblad Arthritis & Rheumatism van november 2011) toont nu aan dat een kuur van zes maanden met chondroitine (800 mg per dag) ook bij artrose van de handen helpt om de pijn te verzachten, de beweeglijkheid te vergroten en ochtendstijfheid te verminderen. Het effect is vergelijkbaar met dat van niet-steroïdale ontstekingsremmers. Het duurt wel langer voor het positieve effect optreedt. Voordeel is echter dat er nauwelijks nevenwerkingen zijn.


Laatst bijgewerkt: juli 2022
Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen? Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen?
Vista-life pharma

Onze vitamine D is op het laagste niveau in de winter en het voorjaar. Ontdek hoe vitamine D op peil te brengen en geniet van zijn weldaden.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram