Hypnotherapie tegen chronische buikpijn bij kinderen

nieuws Veel kinderen en jongeren lijden aan chronische buikpijn. Uit onderzoek dat wordt voorgesteld op de 20e United European Gastroenterology Week (UEG Week) in Amsterdam blijkt dat bij 85% van de kinderen die aan deze aandoening lijden de symptomen na hypnotherapie zouden kunnen verdwijnen.

Bij een op de darmen gerichte hypnotherapie wordt een milde hypnotische staat opgeroepen. De patiënt wordt dan verteld hoe zijn darmen werken en hoe hij ontspannende beelden kan oproepen die hij kan associëren met een normale darmfunctie. Uit het onderzoek, waarbij een patiëntengroep die op de darm gerichte hypnotherapie kreeg, werd vergeleken met een groep die een standaard medische behandeling onderging, blijkt dat de hypnotherapie beter werkt dan de tweede. Dit geldt zowel voor de maatregelen voor pijnverlichting alsook voor de duurzaamheid van de behandeleffecten na vijf jaar.

Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram