Homeopathie verdwijnt mogelijk uit Nederlandse apotheek

Laatst bijgewerkt: juli 2022

nieuws Homeopathische zelfzorggeneesmiddelen dreigen in Nederland uit de schappen van de apotheken en drogisten te verdwijnen. VWS-minister Edith Schippers wil met ingang van 1 juli de vermelding van de werking van deze geneesmiddelen op verpakkingen en in bijsluiters verbieden.

De minister stelt wetenschappelijk bewijs als voorwaarde voor vermelding van de werking van homeopathische geneesmiddelen. Volgens de minister is het nu eenmaal de essentie van de geneesmiddelregelgeving dat wanneer een fabrikant een werking claimt, die werking ook moet worden onderbouwd.
Volgens de Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland en brancheorganisatie voor zelfzorgfabrikanten Neprofarm ‘weet de minister dat dergelijk wetenschappelijk onderzoek onmogelijk is’.

De Europese wetgeving biedt de mogelijkheid om de toepassing van homeopathische middelen op een andere manier te onderbouwen dan met klinisch onderzoek. Het mag dan niet gaan om levensbedreigende ziektes, maar alleen om eenvoudige gezondheidsklachten.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram