Niet méér aangeboren afwijkingen bij anticonceptiepil

nieuws Nieuw onderzoek bevestigt dat het gebruik van orale anticonceptie tijdens of kort voor de zwangerschap niet leidt tot ernstige aangeboren afwijkingen bij de baby. Dat meldt het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde naar aanleiding van een Deense studie waarin bijna alle eenlingszwangerschappen in de periode 1997-2011 werden bekeken. (BMJ. 2016;352:h6712).

Van de ruim 880.694 levendgeboren kinderen had 2,5% een ernstige aangeboren afwijking. Er werd geen verschil vastgesteld in het aantal aangeboren afwijkingen naargelang het pilgebruik. Vrouwen die in de drie maanden voor de zwangerschap of in de eerste weken van de zwangerschap hadden gebruikt, hadden geen verhoogde kans op aangeboren afwijkingen in vergelijking met vrouwen die eerder waren gestopt met de pil of die nooit de pil hadden gebruikt.

Bron:
https://www.ntvg.nl/artikelen/nieuws/niet-meer-aangeboren-afwijkingen-bij-anticonceptiepil
http://www.bmj.com/content/352/bmj.h6712


Laatst bijgewerkt: mei 2022
Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen? Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen?
Vista-life pharma

Onze vitamine D is op het laagste niveau in de winter en het voorjaar. Ontdek hoe vitamine D op peil te brengen en geniet van zijn weldaden.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram