Moederdag : dit jaar schenk ik haar een keizersnede

nieuws Meestal geven we pralines, een mooi boeket bloemen of een mooi juweel aan onze mama. Wij roepen iedereen op om dit jaar eens origineel te zijn en te kiezen voor een buitengewoon en solidair Moederdag cadeau: een keizersnede, prenatale consultaties of een medische urgentiekit voor mama’s in Afrika. Op www.afrikado.be, kan je het gewenste cadeau kiezen en ontvang na je online betaling een symbolische cadeaubon die je kan overhandigen aan je mama.

‘Afrikado.be’ is een initiatief van Memisa. Op deze manier willen we de problematiek rond moedersterfte in het Zuiden onder de aandacht brengen. In 2000 werd het met driekwart terugdringen van moedersterfte door de VN opgenomen in de Millenniumdoelstellingen. In 2014 sterven er echter dagelijks nog 800 jonge vrouwen door complicaties tijdens hun zwangerschap of bevalling. 99% van deze moeders woont in het Zuiden.

Memisa is een ngo die ijvert voor kwalitatieve basisgezondheidszorg op lange termijn. Haar doel is essentiële, kwalitatieve en aangepaste verzorging te verzekeren, vooral voor de meest kansarmen, zonder onderscheid van ras, religie of politieke overtuiging.

Laatst bijgewerkt: mei 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram