Mannelijke of vrouwelijke arts?

123-drs-arts-verpl-team-170_12.jpg

nieuws 1 Belg op 3 heeft duidelijke voorkeur

30% van de Belgen geven aan een duidelijke voorkeur te hebben voor een mannelijke of vrouwelijke arts: 16% verkozen een mannelijke, 14% een vrouwelijke.
Dat blijkt uit een enquête van de Onafhankelijke Ziekenfondsen

• 22% van de Belgen antwoordt dat het geslacht van de arts ‘belangrijk is. Vrouwen blijken dit belangrijker te vinden dan mannen (respectievelijk 27% en 16%).

• Jongere mensen (18-35 jaar) hechten meer belang aan het geslacht van hun arts (27%) dan 55-plussers (18%).

• 37% van de personen met een vrouwelijke huisarts hebben rekening gehouden met dit gegeven bij de keuze van hun arts (bij de personen met een mannelijke huisarts is dat slechts 16%).

• Het geslacht van de arts staat op de 4e plaats bij de criteria om een huisarts te kiezen, na de geografische nabijheid, gewoonte en op aanbevelen van een naaste.

• De meerderheid van de ondervraagden (51%) beschouwt de opmars van vrouwen in zorgberoepen als een positieve trend. Een zeer kleine minderheid (8%) vindt dit eerder negatief.

• 23% vindt dat vrouwelijke artsen beter communiceren met kinderen.

• 1 Belg op 5 vindt dat vrouwelijke huisartsen de geneeskunde in het algemeen en zeker de relatie patiënt-arts ‘menselijker’ benaderen. Ze zouden ook beter luisteren en meer aandacht besteden aan de psychische en sociale omgeving van de patiënt.


Laatst bijgewerkt: januari 2014

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram