Voedselinspectie haalt kaaskoekjes uit winkelrekken

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Het Federaal Voedselagentschap FAVV heeft droge kaaswafels van merk Verduijn's Fine Biscuits en van merk Delhaize uit de winkelrekken gehaald. Ze bevatten te veel minerale oliën. Op basis van een risicoanalyse heeft het FAVV besloten de consument te verwittigen over de aanwezigheid van een potentieel gevaar.

De aanwezigheid van minerale oliën in de droge wafels werd vastgesteld door de Nederlandse fabrikant.
De aanwezigheid van minerale oliën in levensmiddelen kan een potentieel gevaar inhouden voor de gezondheid van de consument. Consumenten die deze producten gekocht zouden hebben, worden gevraagd deze niet te consumeren en terug te brengen naar het verkooppunt waar ze aangekocht werden. Consumenten die deze producten geconsumeerd zouden hebben en die tekenen van vergiftiging vertonen, kunnen hun huisarts consulteren.

Ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt tegen de vervuiling van kaaskoekjes met minerale oliën. Uit de risicobeoordeling van de NVWA blijkt dat de kaaskoekjes een extreem hoge concentratie MOSH bevatten. Het consumeren van grote hoeveelheden van deze kaaskoekjes vormt niet direct een risico voor de gezondheid. Maar bij langdurige consumptie van grote hoeveelheden van deze kaaskoekjes kunnen gezondheidsrisico’s niet worden uitgesloten.
Op basis van de gemeten waardes en de risicobeoordeling heeft de NVWA het product uit de winkels laten halen.

Bron:

www.favv.be
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram