Rubber handschoenen kunnen voedselallergie veroorzaken

nieuws Voedsel dat bereid is door mensen die rubber handschoenen gebruiken, kan een allergische reactie veroorzaken bij mensen die allergisch zijn voor rubber, zo blijkt uit een Italiaans rapport. Latexproteinen kunnen als een verborgen ingrediënt aanwezig zijn in alle mogelijke voedingsproducten. Het rapport citeert het voorbeeld van een Italiaanse jongen die een ernstige allergische reactie had na het eten van een donut. Uit hygiënische overwegingen draagt iedereen in de winkel waar de jongen de donut had gekocht latex handschoenen.
Vermits latex-allergie een steeds groter probleem wordt, raden de onderzoekers aan dat in de voedingssector niet langer latexhandschoenen worden gedragen, maar uitsluitend latexvrije producten worden gebruikt. Latex zit in tal van producten, zoals condooms, ballonnen, autobanden, sportschoenen, verbanden, enz. Voor mensen die een latex-allergie hebben volstaat het geringste contact om binnen enkele minuten een allergische reactie te veroorzaken. Dit kan in sommige gevallen zeer ernstig zijn en gepaard gaan met ademnood en bewustzijnsverlies.
Bron: Journal of Allergy and Clinical Immunology, september 2002

externe link : Vlaams Fonds


Laatst bijgewerkt: februari 2004

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram