Cursus over voeding en kanker online

123-kanker-woorden-10-18.png

nieuws

Wageningen University ontwikkelde in samenwerking met het Wereld Kanker Onderzoek Fonds de cursus Nutrition and Cancer. Met deze cursus wordt essentiële kennis over de rol van voeding bij de preventie en overleving van kanker wereldwijd aangeboden. 

In de nieuwe Massive Open Online Course (MOOC) leren deelnemers welke rol voeding en leefstijl spelen bij het ontstaan en de progressie van kanker. Verder staan experts in de cursus onder meer stil bij de opzet van het onderzoek naar verband tussen voeding en kanker, risicofactoren voor kanker in voeding en leefstijl en de wijze waarop voeding invloed kan hebben op het ontstaan van kanker. Daarnaast besteedt de cursus aandacht aan richtlijn voor kankerpreventie, de rol van voeding na de diagnose en het belang van goede en eenduidige communicatie over kankerpreventie.

Deze cursus (geheel Engelstalig) is vooral nuttig voor professionals. Maar in principe kan iedereen die interesse heeft in het onderwerp voeding en kanker de cursus volgen.

Tot en met 22 november 2018 kan de cursus Nutrition and Cancer van Wageningen University & Research gevolgd worden. De cursus bestaat uit vijf modules. Vier modules zijn gratis te volgen, de vijfde module is voor deelnemers die het gecertificeerde programma volgen. 


Laatst bijgewerkt: november 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram