Alles wat je altijd al wilde weten over vitamine D

ad_home_vitamnDfood.jpeg

nieuws

ER WORDT VEEL GEPRAAT OVER VITAMINE D - IS HET NIET GEWOON EEN HYPE?

De belangrijkste reden voor de groeiende belangstelling voor vitamine D zijn nieuwe ontdekkingen. Het was al bekend dat vitamine D essentieel is voor de normale ontwikkeling van het skelet en de tanden bij kinderen en voor het behoud van sterke botten als we ouder worden. Maar een paar jaar geleden onthulden verschillende onderzoeken dat vitamine D veel meer doet dan alleen het botmetabolisme ondersteunen. Vitamine D controleert de activiteit van meer dan 500 genen en draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem. Er wordt nog steeds veel onderzoek gedaan op verschillende gebieden, waaronder diabetes, kanker en de ziekte van Alzheimer.

WAAROM LIJKT HET VITAMINE D-TEKORT FREQUENTER TE WORDEN?

ad_vitaminDsunscreen.jpeg
De afgelopen tien jaar zijn we ons gaan realiseren dat het van groot belang is om onszelf tegen de zon te beschermen. Huidkanker is een bedreiging waartegen we ons moeten beschermen. Helaas filteren zonneproducten en kleding ook het zonlicht dat nodig is voor de natuurlijke synthese van vitamine D. En tijdens onze lange, donkere winters hebben we geen kans om vitamine D aan te maken. Maar ook andere factoren spelen een rol. Vandaag de dag zijn er meer mensen met een hoger vitamine D-behoefte. Dit is het geval bij mensen met overgewicht, mensen wiens hoge cholesterol wordt behandeld met statines en mensen met een donkere huid.

ad_vitaminDdark.jpeg

HOE WEET IK OF IK EEN TEKORT AAN VITAMINE D HEB?

Extreem ernstig tekort, met als vreselijk gevolg rachitis, die misvorming van het skelet bij kinderen, is gelukkig verdwenen uit onze landen. Het vitamine D-tekort dat de meerderheid van de bevolking treft, is gematigder. Het veroorzaakt geen onmiddellijke symptomen. Maar het ontbreken van een alarmsignaal maakt het verraderlijk. Het is belangrijk om voldoende vitamine D binnen te krijgen, omdat het bijdraagt tot de normale werking van de botstofwisseling, het immuunsysteem en de spieren.

IK EET GEZOND EN EVENWICHTIG, HEB IK DAN EEN VITAMINE D-SUPPLEMENT NODIG?

ad_vitamnDfood.jpeg
Vitamine D is een uitzondering. Voeding levert slechts ongeveer 10% van de vitamine D die we nodig hebben, de belangrijkste bron is de zon. Weinig voedingsmiddelen bevatten van nature vitamine D. De beste bronnen zijn vette vis en eieren. Wanneer er weinig blootstelling is aan zonlicht, zoals in ons land het geval is, zijn vitamine D-supplementen de enige manier om een normaal vitamine D-niveau te behouden.

DE KEUZE VAN EEN SUPPLEMENT IS WEL BELANGRIJK

De toedieningsvorm, de frequentie van inname en de dosering zijn allemaal belangrijk.
De inname van een supplement moet de fysiologie van het lichaam respecteren. Daarom is het ideaal om het lichaam elke dag te voorzien van een adequate, gemakkelijk opneembare dosis (tussen 400 en 3000 eenheden, afhankelijk van leeftijd en behoeften). Het nemen van megadoses met tussenpozen druist in tegen dit principe en wordt steeds minder aanbevolen door internationale experts.

VISTA-D3, DE VEILIGE, PRAKTISCHE EN ZELFS AANGENAME KEUZE!

ad_Zon_Vista D3_22.jpg
VISTA-D3 biedt u een heel speciale toedieningsvorm: een kleine, smelttablet met een neutra-le, frisse smaak, speciaal ontworpen om snel onder de tong te smelten. U hoeft niets door te slikken, dus VISTA-D3 is zowel handig als aangenaam om in te nemen. 
De kleine VISTA-D3 tablet bevat geen lactose, gluten, suiker, kunstmatige zoetstoffen of kleurstoffen. De lichtzoete smaak is afkomstig van natuurlijk stevia-extract.

VISTA-D3, WELKE DOSERING MOET IK KIEZEN?

*Een risicofactor zoals winter, donkere huidskleur, 60+, overgewicht, enz.: VISTA-D3 1000
*Meer dan één risicofactor of lange tijd geen supplementen gebruikt: VISTA-D3 2000
*Meerdere risicofactoren, absorptieproblemen of tekort: VISTA-D3 3000 (alleen volwassenen)
Of zoals geadviseerd door uw arts of apotheker.

MIS DE PROMOTIE NIET: 2 MAANDEN GRATIS!

Bij uw apotheker of online apotheek
Uw vitamine D op peil gans de winter door voor minder dan €5 per maand!*

*Geldig zolang de voorraad strekt

VISTA-D3 mijn voorkeur vitamine D!

Vista-Life Pharma is gespecialiseerd in de commercialisatie van hoogwaardige voedingssupplementen, wetenschappelijk gefundeerd en voor u gemaakt in België.
Al onze producten worden verkocht in apotheken en online apotheken.

bron: Ingezonden mededeling Vista-life pharma

Laatst bijgewerkt: oktober 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram