Mag u nog groenten eten uit uw moestuin als die is overstroomd?

123-tuin-overstroming-06-16.jpg

nieuws Bij overstromingen wordt regenwater, oppervlaktewater (beken of rivieren), rioolwater en water uit septische putten meegevoerd. Dit water kan belast zijn met micro-organismen die achterblijven wanneer het water zich terugtrekt. Het water kan bij overstromingen ook chemische stoffen meevoeren uit bijvoorbeeld stookolietanks. Deze stoffen kunnen bij het terugtrekken van het water achterblijven.

• De groenten die nog aanwezig waren in de moestuin op het moment van overstroming, zijn niet meer geschikt voor consumptie.

• De groenten mogen ook niet gecomposteerd worden voor gebruik in de moestuin.

• Het slib dat achtergebleven is in de moestuin kan ook later voor problemen zorgen. Of het houden van een moestuin in de toekomst nog mogelijk is, is afhankelijk van de eigenschappen van het achtergebleven slib.
Om zeker te zijn kunnen een monstername en analyse nodig zijn. Meer info over een gezonde moestuin kunt u terugvinden op de website www.gezonduiteigengrond.be


Laatst bijgewerkt: augustus 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram