Britse onderzoekers ontdekken nieuwe SOA

Laatst bijgewerkt: juli 2022

nieuws Britse onderzoekers hebben een nieuwe seksueel overdraagbare aandoening of infectie ontdekt: Mycoplasma genitalium (MG).
Deze bacterie is al langer bekend, maar volgens de onderzoekers kan ze seksueel worden doorgegeven. Mensen die geen condoom gebruiken, meerdere sekspartners hebben en tussen de 24 en 44 jaar oud zijn, hebben de grootste kans om de ziekte op te lopen.

De onderzoekers schatten dat ongeveer een op de honderd Britten tussen de 16 en 44 jaar, die minimaal één seksuele partner hebben gehad, de soa hebben. Bij mensen die seks met meerdere partners hebben, kan dat percentage oplopen tot meer dan 5 %.
De meeste mensen die besmet zijn, ervaren geen symptomen. Daardoor zijn mensen zich niet bewust dat ze drager zijn van MG.

Mensen met de aandoening kunnen pijn in de bekken en in de teelbal ervaren. Bij vrouwen is bloeden na seks een symptoom. Of de ziekte ernstige gevolgen kan hebben zoals bijvoorbeeld onvruchtbaarheid, is momenteel niet bekend.


Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram