Voor jou gelezen op Het Nieuwsblad

Trouwen, toch maar beter niet op deze leeftijd als je niet wilt scheiden

Laatst bijgewerkt: november 2019

nieuws

Uit nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat wie trouwt aan het eind van zijn twintiger jaren of aan het begin van zijn dertiger jaren een betere kans heeft om zijn huwelijk te doen slagen. Misschien het laatste duwtje dat je nog nodig had?

Hoewel je zou kunnen zeggen dat het verstand maar met de jaren komt, is de Amerikaanse professsor in de sociologie Nicholas Wolfinger er van overtuigd dat je beter niet al te lang wacht om te trouwen. Uit data die hij verzamelde tussen 2006 en 2013 blijkt namelijk dat als je huwt als je eind de twintig bent of begin de dertig je statistisch het meeste kans hebt om dat ook te blijven. Ben je al midden of eind de dertig dan slinken je kansen op een goede afloop.

Hij haalde de gegevens daarvoor bij de Amerikaanse National Survey of Family Growth. Hij voerde het onderzoek voor het eerst uit in 2015 met data van 2006 tot 2010 en deed dat nu nog eens over met data van 2011 tot 2013 en telkens kwam hij tot dezelfde conclusie: ben je tussen de 28 en 32, dan zit je volgens Wolfinger relatief veilig.

In België
In ons land bedroeg de gemiddelde leeftijd bij het eerste huwelijk in 2016 nog 32,7 jaar voor de eerste echtgenoot (meestal een man) en 30,4 jaar voor de tweede (meestal een vrouw). We trouwen bovendien steeds later en bij elke nieuwe telling schuift dat getal nog wat verder op. 

Artikel uit Het Nieuwsblad
bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180513_03509896


Het Nieuwsblad
volgopfacebook

volgopinstagram