Over depressies: Zonnen in de regen

boeken-interviews ZONNEN IN DE REGEN
Een vrolijk boek over depressie

'Elk ernstig geval van depressie is een moordzaak. Je oude ik is verdwenen en vervangen door een schim die geen enkel plezier meer beleeft aan eten, praten of andere bezigheden waar je je normaal gesproken mee vermaakt. Het is jouw taak om uit te zoeken welk deel van jezelf is overleden en waarom het dood moest.'

Gwyneth Lewis schreef Zonnen in de regen in de hoop dat anderen er troost en bemoediging aan ontlenen. Ze schreef het boek dat ze zelf nodig had toen ze een depressie doormaakte, op basis van dagboekfragmenten, flarden uit boeken die ze las, gedichten, verhalen uit de krant, anekdotes, alles waardoor ze zich minder rot ging voelen. Vrolijk stemmend is het resultaat, poëtisch en praktisch - een kersenboom die hartje winter bloeit.

Gwyneth Lewis is dichter en woont in Cardiff, in Wales. Ze is tv-producente, onder andere voor de BBC, en won als dichter verschillende prijzen.

ZONNEN IN DE REGEN - Een vrolijk boek over depressie - Gwyneth Lewis - euro 19,95 - Paperback - ISBN 90 5712 175 1 - Uigeverij Lannoo


Laatst bijgewerkt: maart 2004

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram