Plastisch chirurg presteert beter met favoriete muziek

123-chirurg-dr-muziek-ipod-08-15.jpg

nieuws Plastisch chirurgen die naar hun favoriete muziek luisteren werken sneller en hun hechtingen zijn mooier dan collega's die zonder muziek opereren. Dat meldt de wetenschappelijke website Scientas op basis van onderzoek aan de universiteit van Texas.

Vijftien plastisch chirurgen in opleiding kregen een varkenspoot voor zich waarin gesneden was. De chirurgen kregen de opdracht de sneden te hechten. Sommige chirurgen deden dat terwijl ze naar muziek luisterden. Een dag later moesten de chirurgen hetzelfde doen, bij de groep die eerder tijdens het hechten naar muziek had geluisterd, werd de muziek nu uitgezet, terwijl de groep die eerder geen muziek hoorde nu wel muziek te horen kreeg.

Uit het onderzoek blijkt dat de studenten gemiddeld zeven procent minder tijd nodig hadden om het pootje te hechten wanneer hun favoriete muziek klonk. Ervaren studenten deden er met hun lievelingsmuziek tien procent korter over. De hechtingen die studenten maakten onder invloed van hun favoriete muziek waren bovendien beter dan de hechtingen die ze in stilte maakten.

Bron:
http://www.scientias.nl/plastisch-chirurg-presteert-beter-als-zijn-favoriete-muziek-klinkt/
http://www.utmb.edu/newsroom/article10587.aspx


Laatst bijgewerkt: augustus 2015

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram