Bilvergroting

dossier

Bilvergroting is een esthetisch chirurgische ingreep waarmee de grootte en de vorm van de billen veranderd kunnen worden. De ingreep wordt vooral uitgevoerd bij mannen en vrouwen die vinden dat zij te kleine of te platte billen hebben. Bij een bilvergroting wordt een bilprothese onder de bilspier geplaatst zodat de bil voller en ronder wordt.

De ingreep

De verschillende technische aspecten van de ingreep, soort en grootte van de prothese, lokalisatie van de prothese, plaats van het insnijden, worden vooraf uitgebreid besproken. Onder narcose wordt een siliconen bilprothese ingeplant langs een snede in de bilplooi of ter hoogte van het staartbeen. Deze snede is ongeveer 5 cm lang. Er is keuze in de grootte en de vorm van het gebruikte implantaat. De operatie duurt één tot drie uur, afhankelijk van de aard van de behandeling.

Nazorg

Na de bilvergroting kan u pijn hebben door lichte bloeduitstortingen en zwelling van het behandelde gebied. Voor dit ongemak volstaat een lichte pijnstiller als paracetamol. Tijdens de eerste paar weken kan het nodig zijn om een speciaal steunend corset of een hoge pantybroek te dragen. Het gevoel in uw billen kan een aantal weken anders zijn. Dit varieert van persoon tot persoon. Uw billen zullen een gespannen gevoel geven tot het moment waarop de huid zich heeft aangepast aan de nieuwe bilomvang. Na de ingreep mag u de eerste 6 weken de implantaten niet belasten. Daarom is het aan te raden om de eerste dagen zo weinig mogelijk te zitten en geen auto te rijden. U dient bij het zitten in een stoel rechtop te zitten en dus niet onderuitgezakt. Slapen kunt u de eerste periode dus ook niet op de rug maar wel in zijligging of op de buik. De eerste zes weken mag u geen zware arbeid verrichten of voorover bukken, geen lange wandelingen, zwaar tillen en sport. Het resultaat is niet direct na de behandeling te zien. De zwelling zal moeten afnemen en het weefsel en eventueel de bilspier zullen zich moeten aanpassen aan de nieuwe vorm. Het litteken kan enkele maanden rood zijn, maar gaat vervolgens meer en meer de kleur van de huid aannemen totdat het minder tot onzichtbaar wordt.

bron: Ingezonden mededeling

Laatst bijgewerkt: april 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram