Over spijsvertering: Leven met langdurige darmziekten

Laatst bijgewerkt: juni 2015
omgaan-darmziekten-2.jpg

boeken-interviews Leven met langdurige darmziekten
Paul Rutgeerts, Geert D'Haens

Een verhelderende gids voor Crohn- en colitispatiënten
'Inflammatoire darmziekten (IBD) behandelen is meer een kunst dan een wetenschap', wordt wel eens beweerd door befaamde specialisten. Niets is minder waar. Uit de praktijk van de Leuvense IBD-groep blijkt dat heel veel kan bereikt worden met een weloverwogen totaalbenadering, waarbij zorgvuldig gekozen medicatie in evenwicht is met correcte dieetinformatie, een oordeelkundige timing van chirurgische ingrepen en een goede psychologische en familiale ondersteuning. Deze gids wil al die aspecten ruim aan bod laten komen. Want Crohn en colitis ulcerosa zijn moeilijke ziekten om mee te leven, omdat zij het leven van de - vaak nog jonge - patiënten grondig ondersteboven gooien. Dit boek wil een antwoord bieden op de vele vragen en onzekerheden die het leven met deze ziekten oproepen. Alle aspecten rond IBD worden binnen een breed kader geschetst en behandeld, waarbij vaktaal en ondoorzichtige medische termen zoveel mogelijk vermeden werden. Heldere illustraties, foto's, tabellen en schema's maken het boek nog bevattelijker voor de lezer. Want slechts door meer inzicht kunnen de beslissings- en verwerkingsprocessen voor de patiënt in echte 'samen-spraak' verlopen.

Leven met langdurige darmziekten - Paul Rutgeerts, Geert D'Haens - Uitgeverij Lannoo - ISBN: 90-209-3257-8 - Verkoopprijs:12,95 EUR - Aantal pagina's: 232
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram