‘Moederkus’ verwijdert kraal uit neus

Laatst bijgewerkt: juli 2022

nieuws Kinderen stoppen tijdens het spelen nogal eens een kraaltje of andere kleine voorwerpen in hun mond, neus of oren. De ‘mother’s kiss’ is een veilige en effectieve manier om een vreemd lichaam uit de neus van een jong kind te verwijderen. Dat blijkt uit onderzoek in het Verenigd Koninkrijk (www.cmaj.ca/content/184/17/E904).

Bij de ‘mother’s kiss’ (of ‘parent’s kiss’) plaatst de moeder de mond stevig over de mond van het kind dat een kraaltje of een ander voorwerp in zijn neus heeft. Terwijl ze het niet-verstopte neusgat dichthoudt met een vinger, blaast moeder kort en scherp lucht in de mond van het kind. Daardoor stroomt er lucht via de neuskeelholte naar het verstopte neusgat. In 6 op de 10 gevallen komt het voorwerp los. Of het object een glad of onregelmatig oppervlak had, maakte daarbij nauwelijks verschil uit. In hoeverre factoren als hoe lang het kraaltje in de neus zit, de zichtbaarheid van het voorwerp en eerdere verwijderpogingen, een rol spelen, is niet duidelijk.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram