Roken verhoogt kans op impotentie

nieuws Mannen met een verhoogde bloeddruk die roken hebben 26 keer meer kans dat ze impotent worden dan mannen die niet roken. Ook ex-rokers met hoge bloeddruk hebben tot 11 keer meer kans om impotent te worden, zo blijkt uit onderzoek aan de Wake Forest University Baptist Medical Centre in de Verenigde Staten.
Roken is namelijk een belangrijke oorzaak van aderverkalking. Wanneer bovendien de bloedvaten in de onderbuik vernauwen, kan dit een negatief effect hebben op de bloedstroom naar de penis. In combinatie met een verhoogde bloeddruk - een andere mogelijke oorzaak van erectieproblemen - neemt het risico nog toe.
Volgens Brits onderzoek zouden ongeveer 100.000 Britse mannen tussen 30 en 40 jaar erectieproblemen hebben ten gevolge van het roken. Bij mannen met erectieproblemen moet daarom steeds gecontroleerd worden of ze roken en moet een rookstop worden geadviseerd, zo stellen de Britse onderzoekers.

Lees ook: Stoppen met roken: een uitdaging


Laatst bijgewerkt: juni 2001
Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen? Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen?
Vista-life pharma

Onze vitamine D is op het laagste niveau in de winter en het voorjaar. Ontdek hoe vitamine D op peil te brengen en geniet van zijn weldaden.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram