Paracetamol relatief effectief middel tegen migraine

nieuws Paracetamol als monotherapie voor acute migraine is, in vergelijking met een placebo, een effectieve behandeling. Bovendien levert de toevoeging van metoclopramide op korte termijn een werkzaamheid op die vergelijkbaar is met sumatriptan 100 mg oraal. Dat blijkt uit een analyse in het Nederlandse Geneesmiddelenbulletin.

De dosering paracetamol die in de onderzoeken werd gebruikt, was 1.000 mg en die van het meest gebruikte vergelijkende middel, sumatriptan (merkloos, Imigran), was 100 mg. Op alle fronten bleek paracetamol beter te werken dan een placebo. Fonofobie, fotofobie en misselijkheid waren na twee uur met paracetamol significant sterker verminderd dan met placebo.
Ook waren er meer patiënten met paracetamol die na twee uur geen functionele beperkingen hadden dan met placebo.

Het onderzoek toonde aan dat er geen significante verschillen waren in de frequentie van bijwerkingen tussen paracetamol en placebo en tussen paracetamol/metoclopramide en sumatriptan. Met paracetamol monotherapie kwamen geen ernstige bijwerkingen voor. In vergelijking met paracetamol/metoclopramide kwamen bij sumatriptan vaker ernstige bijwerkingen, zoals duizeligheid, misselijkheid en pijn op de borst.


Laatst bijgewerkt: maart 2022
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram