Ernstige huidreacties bij gebruik isotretinoine

nieuws Het Nederlandse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) waarschuwt voor ernstige huidreacties bij gebruik van het middel isotretinoine (Roaccutane). Dit geneesmiddel wordt gebruikt bij hardnekkige vormen van acne die niet reageren op de klassieke behandelingen.

Artsen wordt aanbevolen om patiënten, die met behandeling beginnen, te informeren over de risico's en hen nauwlettend te volgen. Als symptomen van ernstige huidreacties zich ontwikkelen, moet de behandeling onmiddellijk worden gestaakt.

Vrouwen die isotretinoine gebruiken wordt ook ten zeerste een doeltreffende anticonceptie (best twee verschillende methoden) aangeraden gedurende de ganse duur van de behandeling en tot één maand na stoppen van de behandeling. Verder zijn regelmatige bloedanalyses (levertesten, serumlipiden) nodig, vooral bij gebruik van hoge doses. Personen die deze middelen nemen, mogen slechts bloed geven één maand na stoppen van de behandeling.


Laatst bijgewerkt: juni 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram