Voor jou gelezen op Het Nieuwsblad

Waar we echt aan denken tijdens het lopen

Laatst bijgewerkt: november 2019

nieuws Een studie in het blad International Journal of Sport and Exercise Psychology onthult waar zowel professionele als recreatieve lopers echt aan denken tijden het lopen. En wat blijkt? Professionele lopers focussen zich vooral op hun omgeving en hun loopstijl, recreatieve lopers proberen zichzelf dan weer vooral af te leiden van de looptaak zelf of tellen gewoon genadeloos af tot de opdracht erop zit.
Bewonder jij tijdens het lopen de natuur om je heen of wentel je jezelf gedurende dat half uur steevast in zelfmedelijden? Of ... plan je het weekmenu in voor de komende week zodat je twee vliegen in één klap slaat? Een studie in het blad International Journal of Sport and Exercise Psychology wijst uit wat in de hoofden van zowel professionele als recreatieve lopers speelt tijdens hun loopsessies.

Professionele lopers blijken in tegenstelling tot de recreatieve lopers veel bewuster bezig te zijn met hun sportieve bezigheid. Zo denkt 32% van hen vooral aan het moeilijke parcours, 40% is in gedachten bezig met zijn tijd en het al dan niet corrigeren van zijn loophouding en de overige 28% geniet ten volle van de natuur om zich heen.

Amateurs zijn dan weer bezig met het plannen van uitstapjes, stellen in gedachten het weekmenu samen of vertoeven in een droomwereld waar alles kan en niets moet. Andere amateurs - die misschien een iets mindere conditie hebben opgebouwd - stellen zichzelf voortdurend de vraag waarom ze dit toch per se willen doen of tellen hardop af tot ze ermee op kunnen houden.

Artikel uit Het Nieuwsblad
bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150829_01839655


Het Nieuwsblad
volgopfacebook

volgopinstagram