Vlaamse veldloopweek voor scholen

nieuws Tijdens de week van 22 tot en met 30 september 2007 vindt de negentiende editie plaats van de "Vlaamse veldloopweek voor scholen", een initiatief van de Stichting Vlaamse Schoolsport in nauwe samenwerking met de gemeentebesturen, de sportdiensten, het Instituut voor Sportbeheer, de Vlaamse Atletiekliga en BLOSO, en met de mediasteun van Het Nieuwsblad.
Dit veldloopgebeuren, waaraan vorig jaar meer dan 180 000 leerlingen en 81% van de Vlaamse gemeenten deelnamen, is de grootste schoolsportklassieker van Vlaanderen. De manifestatie is bedoeld voor alle jongens en meisjes vanaf het 1ste studiejaar tot en met het laatste jaar secundair onderwijs. De deelnemers kunnen kiezen uit een recreatieve loop, alternatieve loopvormen (duatlon), een 10km run tijdens de lesuren of wedstrijden per leeftijd en geslacht.
Het hoogtepunt valt op woensdag 26 september, meteen ook de startdatum van het "Vlaams schoolsportjaar 2007 - 2008". Hierbij zal Leuven dit jaar gastheer zijn als pilootgemeente.
Info: www.schoolsport.be


Laatst bijgewerkt: augustus 2007

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram