Tweetaligen doen het beter

nieuws Canadees onderzoek met mensen die een tweetalige opvoeding in het Engels en Frans genoten hebben, toont aan dat een tweetalige opvoeding positieve gevolgen heeft voor het functioneren van de hersenen. Een onderzoek aan de Universiteit Gent vond dezelfde resultaten in België met een belangrijke nuance. Mensen die zowel in het Nederlands als het Frans tweetalig zijn opgevoed doen het beter op allerlei computertaken dan mensen die niet tweetalig zijn opgevoed, maar enkel en alleen als die personen tot op heden beide talen dagelijks door elkaar gebruiken.

Wanneer mensen die tweetalig zijn opgevoed beide talen niet door elkaar gebruiken (e.g. op school Frans en thuis Nederlands spreken) presteren ze evengoed op allerlei computertaken dan mensen die niet tweetalig zijn opgevoed.

Dit onderzoek toont dus aan dat een tweetalige opvoeding niet alleen een meerwaarde is in het dagelijks leven, maar ook verbeterde hersenfuncties veroorzaken wanneer beide talen actief en continue door elkaar gebruikt blijven worden.

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram