Amerikaans gerecht beboet makers van gezondheidsapps

123-app-smartphone-04-17.jpg

nieuws De New Yorkse openbare aanklager (Attorney General) vindt dat drie app-leveranciers hun marketingclaims niet voldoende kunnen waarmaken en legde boetes op.

Het gaat om bekende apps en uitgevers: Runtastic van Adidas, Cardiio en Matis, de maker van een app waarmee je de hartslag van een baby in de moederbuik zou kunnen registreren. Kort gezegd komen de bezwaren van de openbare aanklager in New York er op neer dat de app-makers in hun marketing meer beloven dan ze aantoonbaar kunnen waarmaken. Ze wekken de indruk dat ze zaken als hartslag via de microfoon en de camera van de smartphone net zo precies kunnen meten als professionele medische apparatuur. Het zijn echter geen door de FDA goedgekeurde medische hulpmiddelen, en daarmee heeft de consument niet de garantie dat de metingen aan professionele maatstaven voldoen.

Dat is op zich niet erg, zo suggereert het persbericht, maar dan moeten de appmakers dat wel duidelijker aangeven in hun apps en op hun sites. De drie appmakers hebben een regeling getroffen met de autoriteiten. Ze betalen een boete en zullen hun marketing-informatie aanpassen.


Laatst bijgewerkt: april 2017
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram