8 originele manieren om opbergkratjes te gebruiken

dossier

Je kent ze vast wel: de handige, stapelbare kratjes in leuke kleurtjes. Je kan ze gebruiken om je interieur op te leuken, om iets mooi te presenteren, om wat rondslingerend speelgoed op te bergen... De mogelijkheden zijn eindeloos, wij bieden je inspiratie.


Wij geven je een paar tips om deze kratjes op een leuke en originele manier te gebruiken.

  • Het mirakel van de nette luiertafel

De luiertafel kan al snel een rommeltje worden met al die luiers, doekjes en crèmes. Hou de boel daarom georganiseerd met de vrolijk gekleurde kratjes.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door mreiness (@mreiness)


  • Orde in de handdoekenkast

Hoe netjes je je handdoekenkast ook inlaadt, na een paar dagen is het altijd een slagveld want je hebt net juist de onderste van de stapel nodig. Dat probleem kan je oplossen met een opbergkratje. Vouw tetradoeken en handdoeken netjes op en stop ze naast elkaar in een kratje, alsof het boekjes zijn. Gedaan met de doekjeschaos!

https://www.instagram.com/p/B1pET9anhqw/

  • Een design speelgoedkist

Klaar met spelen? Laat je kleintje dan netjes al het speelgoed terug in het juiste kratje stoppen.

https://www.instagram.com/p/B2v--VTBrUz/

  • Of maak er gewoon speelgoed van!

De kratjes kunnen zelf ook nog als speelgoed dienen. Zo kan je enkele minikratjes stapelen en dan heb je een leuk poppenhuis, de meubeltjes mag je zoon of dochter er zelf in ordenen. Of stapel twee grotere kratten op elkaar, et voilà: een poppenbed!

https://www.instagram.com/p/BoLsv86i5rg/

  • Uit het oog, maar niet uit het hart

Is jouw peuter een echte boekenwurm? Of heeft ie nu al een hele verzameling poppen of auto's? Dan kan een opbergsysteem wel eens van pas komen, maar dat hoeft niet noodzakelijk in het zicht te staan. De kratjes zijn prachtig zijn om naar te kijken, maar onder het bed zijn ze ook lekker praktisch!

https://www.instagram.com/p/Bqb0QDWnkDJ/

  • Praktische wanddecoratie

Zijn de muren in de kinderkamer wat te kaal? Hang dan een paar kratjes op. Die zien er super leuk uit en ze zijn praktisch want je kan er weer wat kinderspullen in kwijt. Twee vliegen in een klap!

https://www.instagram.com/p/Bu63fIoHIfm/

  • Kleurrijke schoenenkast

Je kan de kratjes ook op elkaar stapelen en een van de rechtopstaande wanden eruit halen. Zo krijg je een kleurrijk kastje. En toevallig of niet, op elk schapje past perfect een paar schoenen!


8. Een hippe plantenbak

Je kan de kratten natuurlijk ook vullen met enkele plantjes en zo een hippe plantenbak maken. Of draai het kratje om en geef je planten het podium dat ze verdienen. Voor zolang ze leven dan toch ....
Laatst bijgewerkt: oktober 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram