Onvoldoende kennis over verzorging van chronische wonden

wondverzorging-voet-2-150.jpg

nieuws Meer dan 1 Belg op 5 verklaart reeds geconfronteerd te zijn geweest met een chronische wonde. Toch is bijna 1 Belg op 2 zich niet bewust van de frequentie van chronische wonden. De risicofactor die door vrijwel 60% van de Belgen het meest wordt genoemd is diabetes.
Meer dan 1 Belg op 2 is van mening dat chronische wonden gekenmerkt zijn door infectie.
Dat blijkt uit een recente enquête door het IPSOS op vraag van de Coloplast – producent van wondverzorgingsmaterialen.
De enquête wijst ook op onwetendheid inzake de behandeling: 67% van de Belgen denkt dat chronische wonden met een desinfecterend middel moeten worden behandeld, terwijl bijna 1 Belg op 2 van mening is dat antibiotica aangewezen zijn voor de behandeling van deze wonden. Slechts 29% van de ondervraagden denkt aan een verband. Hoewel de beschermende rol van het verband door de Belgen goed gekend is (geciteerd door 63% van de ondervraagden), wordt de andere essentiële functie, met name « het vochtig houden van de wonde », door slechts 14% van de ondervraagden vermeld. Het behoud van een milieu dat gunstig is voor de wondheling, is nochtans fundamenteel voor de genezing om de ernstige complicaties (infectie, amputatie ...) van een slecht behandelde wonde te vermijden.
www.chronischewonden.be


Laatst bijgewerkt: december 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram