Syfilis bij homo’s is dreigende epidemie

nieuws Seksueel actieve homo’s moeten zich op syfilis laten testen en ziekenhuizen die HIV-geïnfecteerden behandelen moeten voor hen een standaardsyfilistest invoeren. Met deze maatregelen hoopt de Schorerstichting een syfilisepidemie onder homo’s af te wenden.

De Schorerstichting, het kenniscentrum voor lesbisch- en homospecifieke gezondheidszorg, biedt sinds april in homo-uitgaansgelegenheden een anonieme syfilistest aan. Uit deze gegevens blijkt dat Amsterdam geen uitzondering vormt tussen andere grote steden in de wereld, waarin het aantal syfilisgevallen onder homo’s toeneemt. Dit zou betekenen dat er in de Amsterdamse gay scene honderden homomannen met een onbehandelde syfilisinfectie rondlopen.

Ook ziekenhuizen zien steeds meer syfilisgevallen onder HIV-geïnfecteerden. De verschijnselen worden nogal eens ten onrechte gezien als bijwerkingen van de HIV-remmende medicijnen.
bron:artsennet

Lees ook: SOA van A tot Z


Laatst bijgewerkt: mei 2002

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram