Effect omega-3-vetzuren beperkt

nieuws Omega-3-vetzuren hebben slechts een marginaal effect op het optreden van cardiovasculaire incidenten zoals een hartaanval of een beroerte en sterfte. Dat blijkt opnieuw uit een Grieks onderzoek gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association.

De studie analyseerde twintig onderzoeken waarbij in het totaal bijna 70.000 mensen betrokken waren en die het verband onderzochten tussen omega-3-vetzuren en de kans op sterfte, een hartinfarct of een beroerte. Ze vonden geen statistisch verband tussen het gebruik van omega-3-vetzuursupplementen en het optreden van sterfte zonder specifieke oorzaak, sterfte als gevolg hartproblemen, plotselinge sterfte, het krijgen van een hartinfarct of een beroerte. Omega-3-vetzuren hebben wel een bescheiden positief effect op het risico op cardiale sterfte, een hartinfarct en plotselinge sterfte met respectievelijk 9%, 11% en 13%. Maar volgens de onderzoekers is dat niet genoeg om visolie-supplementen aan te bevelen.


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram