Voor jou gelezen op Het Nieuwsblad

App ‘Reanim’ moet slachtoffers van hartstilstand redden

Laatst bijgewerkt: oktober 2019
123-man-hartkloppingen-pijn-09-18.jpg

nieuws

De Belgische Cardiologische Liga herintroduceert haar app ‘Reanim’. Die toont waar je de dichtstbijzijnde defibrillatoren kunt vinden.

De herlancering gebeurt naar aanleiding van de ‘Dag van de Hartreanimatie’.

Door de automatische externe defibrillatoren in België in kaart te brengen, wil de Belgische Cardiologische Liga zo veel mogelijk levens redden. Met eenvoudige video’s en afbeeldingen krijgt de gebruiker in de app ondersteuning bij eerstehulpmaatregelen. De applicatie biedt bovendien de mogelijkheid om met een simpele klik de hulpdiensten te bellen.

Veel grotere overlevingskans

Een hartstilstand is het gevolg van een hartritmestoornis die hartfibrillatie veroorzaakt. Daarbij worden de pompfunctie en de bloedcirculatie onderbroken. Bij gebrek aan hulp kan een hartstilstand in enkele minuten dodelijk zijn. Zonder interventie van buitenaf overleeft slechts 10 procent van de slachtoffers. Bij onmiddellijke hulp zouden de kansen op overleving 2 tot 4 keer zo groot zijn. Bij toediening binnen de eerste 3 minuten van een elektrische schok met een defibrillator, kan de overlevingskans stijgen tot 75 procent.

Artikel uit Het Nieuwsblad
bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20191016_04666313


Het Nieuwsblad
volgopfacebook

volgopinstagram