Magneet tegen bloedvergiftiging

nieuws Een magnetisch toestel dat gevaarlijke bacteriën uit het bloed trekt, zou wel eens een revolutionaire behandeling kunnen betekenen tegen bloedvergiftiging.

In slechts enkele uren zou de nieuwe behandeling 80 procent van de giftige bacteriën bij een bloedvergiftiging kunnen wegnemen. Dit zou een alternatief kunnen bieden voor de huidige behandeling tegen bloedvergiftiging met hoge dosissen antibiotica.

Momenteel wordt de behandeling nog getest in een Amerikaanse kinderziekenhuis in Boston.

Wetenschappers hopen dat magneettherapie het bloed zal zuiveren en zo de bacteriën, die giftige stoffen in het bloed verspreiden, te kunnen verwijderen. De bacteriën tasten de goede cellen aan, waardoor bijvoorbeeld de bloedtoevoer naar de organen stopt. Door het gebrek aan zuurstofrijk bloed vallen de belangrijke organen in het lichaam bijgevolg een voor een uit. De helft van de mensen met een bloedvergiftiging sterft, vaak binnen enkele uren.

Tijdens de behandeling wordt het bloed uit het lichaam gepompt. Aan het bloed worden honderden kleine magnetische korrels toegevoegd die zich aan de bacteriën hechten. Als de externe magneet wordt aangezet, worden de korrels samen met de bacteriën uit het bloed gezogen. Het zuivere bloed kan dan opnieuw in het lichaam gepompt worden.

Vooral jonge, oude en zieke mensen krijgen te maken met bloedvergiftiging. Hun lichamen zijn niet zo goed bestand tegen aanvallen van bacteriën.

bron: knack

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram