Vogelpest gevaarlijker voor mens dan gedacht

Laatst bijgewerkt: januari 2021
kip-150.jpg

nieuws In Nederland hadden medio april ongeveer 82 mensen een oogaandoening (conjunctivitis) opgelopen als gevolg van het vogelpestvirus. Het gaat in de regel om mensen die intensief en langdurig betrokken zijn geweest bij het ruimen van met vogelpest besmette pluimveebedrijven. Drie mensen die niet bij de ruimingen betrokken waren, hebben via anderen ook eenzelfde oogaandoening opgelopen. Hieruit blijkt dat het virus overdraagbaar is van mens tot mens.
Maar nu blijkt het ook ernstiger aandoeningen te kunnen veroorzaken die zelfs dodelijk kunnen zijn.
Op 17 april overleed een Nederlandse veearts aan een pneumonie (longontsteking) ten gevolge van een besmetting met vogelpest. Het vogelpest virus werd gevonden in de longblaasjes van de overleden persoon. Deze veearts had meegewerkt in het kader van de bestrijding van de vogelpestepidemie in Nederland.

Lees ook: Is vogelgriep gevaarlijk voor de mens?
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram