Nieuwe gezondheidsenquête mét medisch onderzoek

123-comp-dr-oz-onderzoek-01-18.jpg

nieuws

In 2018 komt er een nieuwe gezondheidsenquête bij de Belgen. Deze keer niet alleen met vragenlijsten, maar ook met een medisch onderzoek bij 1.100 landgenoten. Zo wil Minister Maggie De Block het beleid nog beter afstemmen op de gezondheidsnoden. 

Om meer inzicht te krijgen in de gezondheid van de Belg, organiseert het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) gezondheidsenquêtes. De laatste dateert van 2013, maar in 2018 volgt er een nieuwe. En die zit een beetje anders in elkaar. Zoals altijd zullen 11.000 Belgen een vragenlijst over hun gezondheid voorgeschoteld krijgen, maar deze keer zullen 1.100 Belgen ook een verpleegkundige over de vloer krijgen voor een medisch onderzoek. Die zal de lichaamsomtrek, gewicht, lengte en grijpkracht meten, maar ook een bloedstaal nemen en de bloeddruk meten. Zo beschikt het WIV ook over objectieve informatie over de gezondheid van de Belgen.
Wie deelneemt aan de enquête, zal ook de vraag krijgen of hij of zij wil deelnemen aan het medisch onderzoek. Die screening gebeurt dan in alle anonimiteit. De privégegevens van de deelnemers zijn dus niet bekend bij het onderzoeksteam van het WIV. De eerste resultaten van de enquête zullen bekend zijn in de tweede helft van 2019.


Laatst bijgewerkt: januari 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram