Eén op zes kinderen te dik

nieuws In Duitsland hebben bewegingsexperts de overheid verzocht om kinderen meer beweging en betere lichamelijke oefening te geven, gelet op het toenemende aantal te dikke kinderen. Bij onze oosterburen is inmiddels 1 op de 6 kinderen te dik. 8% Van de kinderen zou zelfs zonder meer aan vetzucht (adipositas) lijden. Ten gevolge van deze gewichtstoenames zijn er ook steeds meer relatief jonge kinderen die diabetes type 2 krijgen, iets wat eigenlijk pas op latere leeftijd zou kunnen gebeuren. Daarnaast hebben de te dikke kinderen ook een sterk verhoogd risico op latere hart-aandoeningen.
De voornaamste oorzaak van de dikke kinderen is verkeerde en te vette voeding. Bovendien brengen de kinderen steeds meer tijd door voor de TV of achter de computer, in plaats van buiten spelend. Daarom pleit men ook voor meer speelgelegenheden, met name in de steden, waar kinderen kunnen oefenen en bewegen. De ouders, zo menen de experts, zijn vaak door hun eigen levensstijl ook al geen goed voorbeeld.
Alhoewel de cijfers in dit geval over Duitsland gaan, is er weinig reden om aan te nemen dat het aantal te dikke kinderen in België minder zou zijn.
bron: Jaarvergadering Deutschen Gesellschaft für Kinderheilkunde und Jugendmedizin


Laatst bijgewerkt: september 2002

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram