Anti-rookpil zou helpen om te vermageren

Laatst bijgewerkt: maart 2003

nieuws De anti-rookpil bupropion (merknaam Zyban) die ook in ons land op de markt is, zou ook helpen om sneller te vermageren. Oorspronkelijk werd dit geneesmiddel gebruikt als anti-depressivum, maar nu is het wereldwijd het meest gebruikte geneesmiddel om te stoppen met roken.
Onderzoekers van de University of Kentucky in de Verenigde Staten volgden 327 zwaarlijvige proefpersonen. Ze kregen alleen eenzelfde diëet en eenzelfde oefenprogramma. Eén groep kreeg dagelijks 300 mg van het geneesmiddel, een tweede groep 400 mg en een derde groep een placebo (een neppil). Na zes maanden had de geneesmiddelengroep gemiddeld 11 kg verloren, tegenover 6 kg in de placebogroep.
De onderzoekers denken dat bupropion een effect heeft op de hersenen waardoor de eetlust wordt onderdrukt en de reactie op bepaalde stimuli, zoals eten, wordt afgeremd. Ook bij rokers zou de pil die in tegenstelling tot de meeste andere anti-rookproducten geen nicotine bevat, een invloed hebben op bepaalde neurotransmittors waardoor de neiging om te roken afneemt.

De studie werd gefinancierd door Glaxo SmithKline, producent van Zybran.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram