10 procent gewichtsverlies verlaagt kans op hart- en vaatziekten

nieuws

Vrouwen met overgewicht die over een periode van twee jaar minimaal 10 procent gewicht verliezen, hebben in alle opzichten een lager risico op hart- en vaatziekten en diabetes. Dat blijkt uit een onderzoek in het Journal of the American Heart Association . 417 vrouwen van middelbare leeftijd met een BMI tussen 25 en 40 kg/m2 werden gedurende twee jaar opgevolgd. Bij de vrouwen die minimaal tien procent van hun gewicht verloren werd vastgesteld dat de vetwaarden (cholesterol; LDL- en HDL-cholesterol en triglyceriden), insuline- en glucosewaarden en ontstekingswaarden in hun bloed verbeterden. Vrouwen met het grootste risico bij de start van de studie hadden het grootste voordeel bij het gewichtsverlies.


Laatst bijgewerkt: juni 2021
Gaat je kind gezond de winter tegemoet? Gaat je kind gezond de winter tegemoet?
Vibovit

Ben jij ook vaak bezorgd over de hoeveelheid vitamines en voedingsstoffen die je kind binnen krijgt ? Fysieke en mentale groei vraagt veel energie. Er is een makkelijke manier om te voorzien in die behoefte.

Ontdek het hier

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram