Cannabisapotheek

nieuws Half januari heeft de eerste cannabisapotheek van Nederland zijn deuren geopend in de stad Groningen. Patiënten kunnen bij de apotheek terecht voor medicinale cannabis op recept tegen prijzen die vergelijkbaar zijn met die in de coffeeshop.
De cannabisapotheek, die uitsluitend medicinale cannabis verstrekt, is opgezet door de Stichting Medicinale Cannabis Nederland (MCN). De stichting heeft als doel medicinale cannabis zo goedkoop mogelijk te leveren aan patiënten. Voor 6 euro per gram (gelijk aan de prijs van cannabis in coffeeshops) wordt medicinale cannabis in de cannabisapotheek verkocht. Dit initiatief is een proef die wordt gesteund door het Bureau voor Medicinale Cannabis (BMC) van VWS en die voldoet aan de voorwaarden van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
De cannabisapotheek koopt grootverpakkingen van BMC en kan daardoor de medicinale cannabis goedkoper leveren dan andere Nederlandse apotheken. Omdat veel ziektekostenverzekeraars de cannabis op recept niet vergoeden, voelen veel patiënten zich genoodzaakt de cannabis bij een coffeeshop te kopen. Nadeel is dat deze verontreinigd kan zijn en een onbekende samenstelling heeft. Met het steunen van dit initiatief hoopt BMC dat patiënten de cannabis op recept bij de apotheek kopen in plaats van bij de coffeeshop. De cannabisapotheek in Groningen levert de cannabis ook per post door het hele land.
Vanaf maart zal er een derde, een nieuwe cannabisvariëteit in de apotheek verkrijgbaar zijn. Dit middel heeft hetzelfde werkzame effect, maar geeft in mindere mate psychische bijwerkingen dan de reeds bestaande producten.

www.decannabisapotheek.nl/
www.cannabisbureau.nl/


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram