Ook vaders depressief na geboorte

123-vader-baby-depress-maalt-voed-09-16.jpg

nieuws Tussen de 4 tot 25 % van de vaders ervaart in de eerste drie maanden na de geboorte van hun baby gevoelens van postnatale klachten, vooral in de eerste 3 tot 6 maanden na de geboorte, zo blijkt uit studies. Vaak gaat een postnatale depressie bij de vader samen met een depressie bij de moeder. Andere risicofactoren zijn een eerdere depressie, een jonge leeftijd op het ogenblik dat men vader wordt en een laag inkomen.

Naast symptomen die op die van moeders lijken, zijn deze vaders prikkelbaar, onbeslist en vertonen zij impulsief gedrag, vermijdingsgedrag en gewelddadig gedrag.
Mannen lopen niet verdrietig en huilend rond. Ze zijn vooral boos, meer teruggetrokken richting hun partner en hun gezin.’
http://escholarship.umassmed.edu/parentandfamily/vol1/iss1/1/
https://www.nct.org.uk/parenting/postnatal-depression-dads


Laatst bijgewerkt: september 2016
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram