Nieuw burgerplatform om hulp voor zorgverleners te centraliseren

wijhelpenmee.png

nieuws Mondmaskers, schorten, brillen: onze zorgverleners hebben deze materialen nu nodig om de strijd tegen #COVID19BE te winnen. Via wijhelpenmee.be - een nieuw burgerplatform - wordt alle burgerhulp gecentraliseerd om DIY beschermingsmaterialen te maken, medische materialen te doneren en bij zorgverleners te krijgen die hun noden ook via wijhelpenmee.be bekend kunnen maken.

Reeds tienduizenden Belgen meldden zich al aan om te helpen: ze naaien DIY beschermingsmaterialen, doneerden katoen om mondmaskers en shorten te maken.

Ook heel wat stoffensponsors sprongen intussen mee in de bres. Ook staan al meer dan 200 koeriers paraat om de DIY beschermingsmaterialen aan zorgverleners te bezorgen. Er wordt een logistiek centrum opgericht om zo alle materialen te dispatchen naar wie ze nodig heeft. 

Dringende oproep dus aan alle Belgen met een groot hart, goesting en burgerzin om onze zorgverleners te helpen via dit platform. Heb je zelf materiaal? Een naaimachine? Ben je zorgverlener of een zorginstelling en heb je nood aan materialen? Wil je helpen als bedrijf of als koerier? Ga nu naar wijhelpenmee.be en ondersteun de strijd tegen corona mee.

Hoe kan jij mee helpen ?  
  • Heb je nog medische of werkmaterialen (maskers, handschoenen, schorten, brillen …) thuis liggen? Laat deze via wijhelpenmee.be aan eerstelijns zorgverleners bezorgen.
  • Heb je niet gebruikte DIY materialen ( katoen, linten, naaigerief...) om  DIY beschermingsmateriaal mee te maken? Bezorg ze via wijhelpenmee.be aan onze naaisters om maskers en schorten mee te laten maken.
  • Heb je een naaimachine en zin om zelf aan de slag te gaan? Wij bezorgen je materialen en patronen. Laat dit via wijhelpenmee.be  weten en ga alvast naar maakjemondmasker.be waar je het patroon van mondmaskers vindt, gecheckt door spoedartsen. 
  • Ben je een zorgverlener en heb je nood aan materiaal? Dan matchen wij jou aan materiaal dat via ons aangeboden wordt.
  • Wil je als koerier materiaal op de juiste plek krijgen? Ook zo kan je jouw steentje bijdragen aan de corona bestrijding.

bron: wijhelpenmee.be

Laatst bijgewerkt: januari 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram