Provinciaal CO-meldpunt voor de provincie Vlaams-Brabant

CO-een -sluipend-gas.jpg

nieuws "CO... een sluipend en dodelijk gas" is de slogan waarmee de werkgroep "Veiligheid in de privésfeer" van Vlaams-Brabant, mensen willen wijzen op het gevaar van vergiftiging door koolstofmonoxide.
In België sterven jaarlijks ongeveer 100 personen aan een CO-vergiftiging en worden enkele duizenden mensen met intoxicatieverschijnselen in het ziekenhuis opgenomen. In heel wat woningen, zeker in oudere huizen, bestaat er een potentieel CO-gevaar.
Mensen beseffen onvoldoende het gevaar van CO. De bevolking is dikwijls niet op de hoogte van de bestaande hulpverlenende instanties en kennen de meldpunten niet. Daarom start de werkgroep "Veiligheid in de privésfeer" Vlaams-Brabant met een sensibilisatiecampagne over CO. Met folders en affiches geven de initiatiefnemers aan wat CO is en hoe men er zich kan tegen beschermen.
Naast het sensibiliseren, lanceert de werkgroep het CO-meldpunt van Vlaams-Brabant. Mensen kunnen op het telefoonnummer 016-31 72 91 terecht voor tips en advies. Daarnaast kunnen ze, via het meldpunt, vragen om een gratis bezoek van de brandweer om het risico op CO-vergiftiging na te kijken. Ook het ziekenhuis kan, bij een opname van een patiënt met CO-vergiftiging en mits de toestemming van deze patiënt, aan de brandweer vragen om in de woning een controle uit te voeren.
http://www.vlaamsbrabant.be:8100/upload/objects/leven_en_wonen/veiligheid/brochure_co_meldpunt.pdf

Lees ook: Opletten voor koolstofmonoxide-vergiftiging!


Laatst bijgewerkt: november 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram