Welke textuur moet je fond de teint hebben?

123-cosm-fond-de-teint-make-up.jpg

nieuws Dagelijks een beetje fond de teint aanbrengen is ideaal om er goed uit te zien. Het lijkt een eenvoudige ingreep die een stralende tint garandeert. Alhoewel...

Er moet vooreerst een keuze gemaakt worden wat de textuur betreft. Ga je voor een vloeibare fond, een compacte, een product in poedervorm of in crème? Dit overzicht helpt je om de juiste keuze te maken.

Compacte fond de teint

Die geeft vaak een mat effect, is dekkend ook, wat zeer geschikt is bij acne, couperose of oneffenheden van de huid. Meestal neutraliseert hij ook een vette huid. Maar pas op, dat betekent meteen dat het product de neiging heeft om een rijpere of gedehydrateerde huid uit te drogen.
Zijn textuur is vaak poedervormig en zorgt voor een zijdezacht resultaat dat geen sporen nalaat. Je brengt de compacte fond de teint best aan met een poederdonsje, een make-up sponsje of met je vingers. Dep de fond de teint op je gezicht en wrijf hem goed open zodat hij mooi uitvloeit. Wrijf hem goed uit onder de kin om te vermijden dat de kaaklijn zich te veel aftekent of dat je randen ziet.

Vloeibare fond de teint

De vloeibare versie heeft veel aanhangers. Ze laat inderdaad toe om het product goed over het gezicht te verdelen maar ook om de hals mooi egaal in te smeren, wat onesthetische vlekken vermijdt. Deze soort fond de teint zorgt voor een natuurlijke, zijdezachte afwerking maar laat ook de vette huid schitteren. Indien nodig werk je de T-zone daarna af met een matifiërend poeder om een glanzend effect te verdoezelen.

Fond de teint in crèmevorm

Hier gaat het meestal om gekleurde hydraterende verzorgingsproducten die de dagcrème vervangen en ervoor zorgen dat je er goed uitziet. Het dekkend effect – interessant bij oneffenheden van de huid – is eerder beperkt. Het resultaat is een zachte en fluweelachtige look. Deze producten zijn vooral geschikt voor droge en/of rijpere huid.

auteur: Barbara Simon, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juni 2016

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram