Acupunctuur verbetert tijdelijk artroseklachten knie

nieuws Behandeling van artrose van de knie met acupunctuur gedurende acht weken vermindert de pijn en verbetert de functie. Een jaar na de behandeling is dit gunstig effect minder duidelijk. Dat blijkt uit een nieuw Duits onderzoek.
294 patiënten tussen 50 en 75 jaar met artrose van de knie werden verdeeld in drie groepen. 149 mensen kregen acupunctuurbehandeling (13 sessies van 30 minuten gedurende 8 weken), 76 werden behandeld met het plaatsen van naalden op niet-acupunctuur locaties (minimale acupunctuur) en 74 werden op de wachtlijst geplaatst (controlegroep).
De patiënten moesten op 0, 8, 26 en 52 weken een vragenlijst invullen om de effecten van de behandeling te beoordelen. Hieruit bleek een duidelijke verbetering van de symptomen en de functie na 8 weken in de acupunctuurgroep. Na 26 weken verminderde het effect en na 52 weken was er nauwelijks nog enig verschil merkwaar.


Laatst bijgewerkt: juli 2005

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram