Binnenkort dan toch een mannenpil?

123-man-pil-04-18.jpg

nieuws

Amerikaanse onderzoekers hebben een prototype ontwikkeld van een nieuwe anticonceptiepil voor mannen. Dat werd bekendgemaakt op het jaarcongres van de Amerikaanse Endocrine Society.  Het medicijn, Dimethandrolone undecanoate (DMAU), is een pil die door middel van het beïnvloeden van verschillende hormonen als testosteron, de aanmaak van sperma bij de man vermindert. Het geneesmiddel werd gedurende 28 dagen uitgetest bij 100 mannen en bleek werkzaam (sterke daling van de spermaproductie) en veilig.

Het gaat hier echter om een eerste experimentele test. Of dit ooit effectief tot een ‘mannenpil’ zal leiden, is nog niet duidelijk. Het zal alleszins nog jaren duren voor een dergelijk product op de markt zal komen. 
Anderzijds hebben wetenschappers van de Amerikaanse Monash University bekendgemaakt dat ze werken aan een hormoonvrij oraal anticonceptiemiddel voor mannen. Als alles volgens wens verloopt zou deze pil over vijf tot tien jaar op de markt kunnen komen. 

Bron
www.endocrine.org/endo-2018
www.abstractsonline.com/pp8/#!/4482/presentation/6619
http://doktermedia.nl/reviews/gynaecologie/2018/03/25/optimisme-over-mannelijke-pil-na-nieuw-onderzoek/
www.monash.edu/news/articles/first-hormone-free-male-pill-soon-to-be-a-reality


Laatst bijgewerkt: april 2018
Gaat je kind gezond de winter tegemoet? Gaat je kind gezond de winter tegemoet?
Vibovit

Ben jij ook vaak bezorgd over de hoeveelheid vitamines en voedingsstoffen die je kind binnen krijgt ? Fysieke en mentale groei vraagt veel energie. Er is een makkelijke manier om te voorzien in die behoefte.

Ontdek het hier

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram