Laag IQ is risicofactor hartziekten

nieuws Mensen met een laag IQ hebben een groter risico op een hartaandoening, zo zeggen Britse wetenschappers in het vakblad European Heart Journal. Zij analyseerden ziektegegevens van ruim 4.000 mensen. Hieruit bleek het IQ alleen verantwoordelijk te zijn voor 23% van het verschil in sterfte ten gevolge van hartziekten tussen hogere en lagere sociaal-economische groepen. Dat bepaalde ziekten zoals hart- en vaatziekten meer voorkomen in lagere inkomensgroepen was al langer bekend. Dat kan gedeeltelijk verklaard worden door ongezondere leefgewoonten (eten, roken, minder beweging, enz.). Maar ook als men daarmee rekening houdt, blijft er een verschil in levensverwachting bestaan dat niet kan verklaard worden door die leefgewoonten.


Laatst bijgewerkt: november 2022
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram