CO-vergiftiging

Een CO-intoxicatie wordt veroorzaakt door de veel grotere bindingscapaciteit van CO op rode bloedcellen dan zuurstof. Hierdoor circuleert er niet voldoende zuurstof rond in het lichaam wat uiteindelijk kan leiden tot de dood.

18 artikels over CO-vergiftiging
Bekijk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

CO: een stille moordenaar!

CO: een stille moordenaar!
dossier 21/01/2016

CO of koolstofmonoxide is een gevaarlijk gas dat elk jaar weer slachtoffers maakt. Ontdek waarom het een stille moordenaar is en wat je in geval van vergiftiging kan doen.

lees meer »

Hoe kunt u CO-vergiftiging voorkomen?

nieuws 26/11/2015

Elk jaar sterven in België meer dan 50 mensen door CO- vergiftiging en worden er meer dan 2000 in het ziekenhuis opgenomen na een koolstofmonoxidevergiftiging. De meeste daarvan zijn jonger dan 30 jaar.

lees meer »

Veel CO-melders deugen niet

Veel CO-melders deugen niet
nieuws 18/08/2015

Het merendeel van de CO-melders die op de Nederlandse markt te koop zijn deugt niet. Ze voldoen niet aan de technische eisen of er ontbreken bijvoorbeeld goede gebruiksinstructies.

lees meer »

Let op voor CO in de badkamer

Let op voor CO in de badkamer
nieuws 28/01/2014

Negenentwintig procent van de ongevallen met CO-vergiftiging vindt in de badkamer plaats. Dat blijkt uit de cijfers van het Antigifcentrum, die dinsdag gepubliceerd worden door de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken.

lees meer »

Campagne rond CO-vergiftiging

Campagne rond CO-vergiftiging
nieuws 1/01/2009

Een aantal verenigingen lanceren een campagne om het aantal CO-ongelukken terug te dringen. Doel is om het aantal slachtoffers van CO-vergiftiging te verminderen door een goede preventie en aangepaste eerste hulp.

lees meer »
18 artikels over CO-vergiftiging
Bekijk
Wat denk jij?

Bij een vergiftiging is melk altijd een goed antigif

  • Juist
  • Fout


pub