ad

Jongeren hebben positief beeld van zorgsector

Laatst bijgewerkt: april 2013
jobat-dokter2-170.jpg

nieuws Een op de drie jongeren tussen de 15 en 25 jaar vindt een zorgberoep aantrekkelijk. Dat blijkt uit een enquête naar aanleiding van de Dag van de Zorg. Is het imago van de zorgsector aan het bijdraaien?

In de zorg is lange tijd te horen geweest dat de sector met een imagoprobleem kampt. Onder andere als gevolg van de gevraagde flexibiliteit zou de sector niet de aantrekkelijkste werkgever zijn. De werkzekerheid die de zorg biedt, heeft daar de voorbije jaren al flink verandering in gebracht. Steeds meer mensen studeren voor, of heroriënteren zich naar, een zorgberoep.

Aantrekkelijke job

Of het een met het ander te maken heeft, is niet duidelijk. Vast staat wel dat jongeren nu over het algemeen een positief beeld van de zorgsector hebben. Dat blijkt uit een enquête die Radio 2 en Zorgnet Vlaanderen lieten uitvoeren naar aanleiding van Dag van de Zorg - een opendeurdag in meer dan 180 zorgvoorzieningen - die op zondag 17 maart 2013 plaatsvond.

Eén op de drie respondenten vindt een job in de zorgsector aantrekkelijk. Twee derde van wie een zorgberoep uitoefent in de zorgsector doet dat omdat ze graag zorgen voor mensen. Het tweede antwoord 'omdat ik zeker werk heb' (24 procent) werd vooral door mannen aangestipt.

Over het algemeen is de tevredenheid groot. Negen op de tien bevraagde zorgmedewerkers zeggen nog steeds tevreden te zijn over hun keuzen voor een zorgberoep of -studie. Als grote troeven van het zorgberoep worden 'menselijk contact' en 'voldoening' aangehaald. Ook over de verleende zorg zijn de respondenten best tevreden. Van alle ondervraagden die de voorbije twee jaar een woonzorgcentrum bezocht hebben, hebben drie op de vier daar een goede tot heel goede indruk van.

Lees ook:


Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub